Lær at køre stærkt

Learn to drive fastAt køre stærkt er ikke bare at sætte sig bag rattet og trykke speederen i bund. Det er selvfølgelig en del af det, men der er mere til det end bare farten alene. Med fart kommer nemlig et stort ansvar. Man skal lære at styre bilen, når den kommer op i fart, for selv bløde sving kan lige pludselig være farlige, og det samme er for eksempel små sten på vejen, hvis farten er høj.

At lære at køre på denne måde kræver rigtig meget træning, og for mange kan det være en god idé at starte i en simulator, inden man bevæger sig over i en rigtig bil. Simulatorer kan heldigvis være meget high-tech med skærme hele vejen rundt om personen, så man får en fornemmelse af rigtigt at være til stede. Men det har den fordel, at det er helt sikkert, og kører man galt, sker der ikke andet, end at man har lært noget af episoden.

Derefter er man klar til at komme ud i en rigtig bil, hvor det er bedst, at man kan køre på en bane alene, når man kommer op i fart. Man har fået kursus i, hvordan man skal bruge bilen som værktøj oveni sin erfaring som bilist, og har man har allerede siddet i en simulator, så man har dermed også tilegnet sig visse egenskaber, der minder om hands-on erfaring allerede.

Herefter går det så stærkt og rigtig stærkt endda. Det er en lukket bane, hvor der ikke er hastighedsbegrænsninger af nogen art, og man kan nu køre så stærkt, som man har lyst til, eller som instruktøren mener er forsvarligt for køreren, når man er nybegynder. Udfordringerne kommer, når det ikke bare længere går lige ud, men man skal følge banen rundt og se, om man kan slå sin egen tid. Eller når man pludselig ikke længere er den eneste bil på banen. Man skal herefter lave manøvrer og holde øje med dem, mens man stadig går efter at komme først i mål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*