Rally er også for veteranbiler

Rally is also for vintage carsBenzin i blodet er mere end bare kærligheden til fart og spænding, det er nemlig også den generelle kærlighed til flotte og gode biler. Her har veteranbiler en særlig plads hos rigtig mange, for der er noget særligt over de klassiske biler, der altid skinner om kap med solen. De kommer nemlig kun frem, når solen er der, og det er biler, man forbinder med sommer.

Når ejerne af de smukke biler holder rally, så er det ikke for at køre om kap, men for at nyde fællesskabet og interessen for de gamle køretøjer og køre i kortege rundt i landet i deres nypudsede biler. Der er noget særligt over at se en lang række af gamle køretøjer komme kørende med mennesker med kørebriller og læderhjelme på hovedet og kvinder, der har bundet tørklæder om håret. Der er en stemning, der tager en tilbage til glemte tider, og samtidig er der en glæde over, at dem, der ejer en veteranbil behandler den så respektfuldt, så man er sikre på, at alle kan sætte pris på dem i mange år endnu.

Er man den lykkelige ejer af en gammel bil, så er man sikkert også medlem af en af de mange veteranbilklubber, og så er din idé om rally at gøre bilen sommerklar og lufte den sammen med ligesindede og samtidig nyde de misundelige blikke sin bil altid får, når man er ude at køre.

Samtidig ved man, at det kan være en dyr hobby, for reservedele hænger ikke just på træerne og i mange tilfælde skal de forskellige dele laves fra bunden af, hvilket kun en dygtig håndværker kan hjælpe med.

På den anden side så har man et stykke kulturarv, som man kan pudse og pleje samtidig med, at man har noget, der kun kan give nydelse, for det er biler skabt til at køre et rally.